Pedicure Kim

Behandelingen

Melding ivm de Corona-maatregelen

Tijdens de behandeling zal ik steeds een mondmasker dragen. Ik zal je vragen om je handen te ontsmetten bij binnenkomst.

Onze voeten dragen ons de hele dag door.
Gun jezelf het comfort en het lichte gevoel van goed verzorgde voeten.

Kom je de eerste keer bij mij, dan vraag ik je om een inlichtingenblad in te vullen over je (medische) voorgeschiedenis.
Dat helpt mij om jou nog beter te helpen.

Gespecialiseerde voetverzorging

eelt, eeltpitten, eksterogen, schimmelnagels, kloven, ingegroeide nagels, …

Behandeling schimmelnagel

Schimmelnagels zijn nagels die met schimmel aangetast zijn. Ze zijn te herkennen aan een dikke, brokkelige en verkleurde nagel. De rand van de nagel kan geel, groen of bruin verkleuren. De nagel kan geheel of gedeeltelijk loslaten, wat gepaard kan gaan met hinder en pijn.

De ene persoon is gevoeliger voor schimmelinfecties dan de andere. Vooral personen met een verminderd afweersysteem, diabetes en/of circulatiestoornissen zijn hier gevoelig voor.

De beschadigde nagel wordt in de mate van het mogelijke verwijderd. Het beste resultaat krijg je in combinatie met het gebruik van een tinctuur of inname van medicatie.

 

Enkele tips om schimmelinfecties te voorkomen:

  • Draag ruime en goed ventilerende schoenen en wissel regelmatig van schoeisel
  • Deel geen nagelschaartje of handdoeken met iemand anders
  • Was je voeten zonder zeep
  • Droog je voeten en tenen goed af na het douchen
  • Draag elke dag schone sokken van wol of katoen
  • Loop niet blootvoets in natte ruimtes waar ook andere mensen lopen, zoals een kleedkamer in een zwembad

Nagelbeugel

pedicure ranst broechem nagelbeugel

BS Spange nagelbeugel

De modernste techniek om ingegroeide teennagels snel en succesvol te verhelpen is het BS Spange systeem. Het is een vlakke, uit kunststof vervaardigde veer, die onopvallend, waterdicht en overlakbaar is. De veer wordt met behulp van een applicator over de volledige breedte van de nagel gekleefd. Hierdoor neemt het de kromming van de nagel aan. Doordat de veer wil terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm, worden de zijkanten van de nagel opgelift en zal de nagel minder convex (bol) worden naarmate hij groeit.

Je ervaart onmiddellijk pijnverlichting en de nagelbeugel voorkomt ingegroeide nagels in de toekomst.

Orthese

pedicure ranst broechem nagelbeugel

op maat gemaakte orthese

Het aanmeten van een individuele siliconenorthese verhelpt complicaties die meestal het gevolg zijn van voet- en teenafwijkingen. De behandeling is gericht op het behoud of verbeteren van de functionele beweeglijkheid van de tenen. Siliconenorthesen worden toegepast om te voorkomen dat een klacht verergert of om geleidelijk te corrigeren naar de oorspronkelijke teenstand. Het geeft een drukontlasting, bescherming en/of voorkomt een klacht.

Soms is een eenvoudige correctie voldoende om te voorkomen dat een afwijking steeds erger wordt, zoals bijvoorbeeld bij hamertenen of klauwtenen.

Nagel reconstructie

pedicure ranst broechem nagelbeugel

nagelreconstructie Gehwol

Een blauwe nagel, schimmelnagel, ingegroeide of beschadigde nagel kan hersteld worden door middel van een nagelreconstructie. Eerst worden de aangetaste of verkleurde stukjes nagel weggenomen. Daarna wordt er een nagelreconstructie geplaatst, waaronder de natuurlijke nagel gewoon verder groeit. De reconstructie geeft vorm aan de nieuwe nagel en voorkomt het invallen van het nagelbed. Bovendien bevat de reconstructie anti-mycose werkstoffen die de nagel tegen schimmels beschermen.

Nagels lakken

pedicure ranst broechem nagelbeugel

mooi gelakte nagels

Om hygiënische redenen breng je best je eigen flesje nagellak mee. Je kan uiteraard ook een flesje bij mij kopen. Je draagt best een open schoen of slipper.

Kom je de eerste keer bij mij, dan vraag ik je om een inlichtingenblad in te vullen over je (medische) voorgeschiedenis.
Dat helpt mij om jou nog beter te helpen.

Pedicure Kim De Laet

Ik ben Kim en mijn passie is gespecialiseerde voetverzorging. Met veel toewijding verzorg ik jouw voeten zodat jij lichter door het leven stapt.

Ik maak tijd voor jouw voeten